Páteční noc 6. března 2020 patřila u nás ve středisku přespávačce s vařením. Tentokrát jsme si vyzkoušeli některé dobroty z italské kuchyně.
V pátek večer jsme se příjemně naladili při přípravě tiramisu (protože to potřebuje nechat uležet) a v sobotu už to jelo: rozdělit do tří skupin a jedna připravovala hlavní chod pro nás – lasagne, další se soustředila na masové kuličky – polpette a poslední skupina připravila bruschette s rajčaty, olivovou pomazánku a rizoto s hráškem a šunkou. Sami jsme se pochválili, jak se nám to povedlo a pak v sobotu od druhé hodiny odpolední jsme otevřeli dveře i našim rodičům a dalším rodinným příslušníkům, kteří měli možnost okusit naše výrobky. Samozřejmě jasně vedlo tiramisu!
Nutno dodat, že přespávačka s vařením ovšem není jen o vaření! Podařilo se nám vytvořit dobrou partu při hrách i při samotném vaření. A místo večerníčka jsme si pustili pohádku – jak jinak než z kuchařského prostředí – O buchtách a milování. Díky všem kuchtíkům a kuchařkám za spolupráci!
Majka Tkadlecová