Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Panoši, pážata, rytíři. Všechno to pělo a spělo ke králi, který si pro široké osazenstvo hradu Carcassonne přichystal spoustu zážitků i překvapení. To není zapomenutá zpráva ze…
Zobrazit Stalo se  
Během druhého týdne prázdnin proběhl ve středisku příměstský tábor pro děti z kroužku keramika A+. Děti, které potřebují asistenci, si užily tábor s rodinkou skřítků Špendlíkáčů.…
Zobrazit Stalo se  
Když se kácí les, lítají třísky. A když se kácí každý rok, tak se musí čas od času i vysazovat. Právě obnova lesního porostu byla letos na programu na tradiční Severské sekeře,…
Zobrazit Stalo se  
Každoroční tábory našeho Klubu maminek mívají společného průvodce. Letos jím je Kocourek Modroočko, který si připravil pro děti a jejich rodiče dobrodružství a kopec zábavy hned…
Zobrazit Stalo se  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...