Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Bývaly doby, kdy chodilo na Poslední večeři dvanáct lidí a Hostitel, ale dneska je všechno tak nějak větší. Na naší poslední večeři bylo několik desítek animátorů, z nichž mnozí…
Zobrazit Stalo se  
Poslední červnový pátek nás čeká poslední akce tohoto školního roku. Ne náhodou jí přezdíváme Píseň ledu a ohně, protože se můžete těšit jak na mrazivé osvěžení, tak na pochoutku…
Zobrazit Připravujeme  
Když děláme závěrečné dopoledne pro nejmenší a jejich (pra)rodiče, vždycky je v tom namočená nějaká pohádková postava. Letos nás navštívil Ferda a jeho družka Beruška a taky jeho…
Zobrazit Stalo se  
Diváků přišlo tolik, že jsme museli přidávat lavice. Aby taky ne, mladí hudebníci rozezvučeli kytary, bicí i další hudební nástroje do tak libých tónů, že se začalo červenat i…
Zobrazit Stalo se  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...