Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Už podruhé v řadě jsme Ne(formálně)plesali. Anebo NePlesali? Podívejte se, jak to dopadlo, když se takhle při pátečním večeru sešly desítky animátorů na parketu.
Zobrazit Stalo se  
O třetím dubnovém víkendu přišel čas na kapku našeho sebevzdělávání. Na akci příznačně nazvané Rituály jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí o tom, jak se dá rituál postavit a…
Zobrazit Stalo se  
Tematický ORC pro letošní rok vrcholí. V květnu nás bude zajímat, co všechno z nás odpadává a jak se s tím dá naložit. Papíry, plasty, kde to všechno končí a kde by to končit…
Zobrazit Připravujeme  
Jak načerpat tu správnou atmosféru pro tvorbu? No přece přímo u zdroje. A ty nejlepší nebývají jen tak lehce dostupné. Ale kdo hledá, ten najde a Výtvarná přespávačka je k…
Zobrazit Stalo se  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...