Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Pojďme si to u nás udělat ještě hezčí :) Koncem dubna jsou na mnoha místech v republice Dny dobrovolnictví a jedna taková akcička je i u nás. Zbouráme vysoký dřevěný plot, abychom…
Zobrazit Připravujeme  
Roky jsou krátké, akcí spousta, a tak se někdy přihodí, že potáborové setkání je už spíš předtáborovým. V zásadě to nevadí, zvláště když je cílem takového setkání loučení s…
Zobrazit Stalo se  
I roboti mají olympiádu, tedy Robotiádu. Na té poslední měl své zástupce taky náš kroužek Robotiky. Franta Kapusta a Jéňa Liška to rozjeli ve sprintu i na čáře. Podívejte se, jak…
Zobrazit Stalo se  
Bojovka Poslední večeře, mraky pomlázek a velikonočních zvířátek, dekorace k jídlu i na dveře. To je jen několik skořápek z Velikonočního tvoření. Z povedené akce nejen pro…
Zobrazit Stalo se  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...