Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Máme za sebou třetí ročník toho nejlepšího festivalu široko daleko. BEST FEST se letos od prvních tónů hymny až po poslední taneční krůčky nesl ve znamení snů. To bylo radosti.…
Zobrazit Stalo se  
To se ještě psal květen, když jsme předpověď nepředpověď vyrazili naproti současným i budoucím návštěvníkům Otevřeného klubu ORC. Na tři hodinky jsme zakempili na náměstí…
Zobrazit Stalo se  
Červen napíše ještě tři týdny a pak přepustí k vládě Červenec a s ním letní tábory a jiná prázdninová dobrodružství. Než k této velké výměně dojde, čeká nás ještě celá sada akcí,…
Zobrazit Připravujeme  
Blíží se další letní letní prázdniny - ne to není chyba, jen doufáme, že budou opravdu hodně letní - a s nimi i spousta tradičních předprázdninových akcí. K nim rozhodně patří…
Zobrazit Připravujeme  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...