Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Jarmarkem a Mikulášskými nadílkami to nekončí. Vyraz do ORCu ochutnat předvánoční atmosféru. Začínáme čichem, potom přijdou na řadu další smysly, protože když na Vánoce jen…
Zobrazit Info  
Hned první adventní víkend bylo u žabinských salesiánů rušno. Tradiční sobotní věnce doplnil v neděli první ročník Adventního jarmarku. Stoly se zaplnily opilými višněmi, voňavými…
Zobrazit Stalo se  
Jak se hrál pakobal, kudy do světa zesnulých nebo kdy došlo na krupičku? Odpovědi na nejen tyhle vypečené otázky se dozvíš v článečku o druhém ročníku ORC Night. A pokud tam snad…
Zobrazit Stalo se  
Dopoledne to odstartují menší děti a rodiče, za kterými dorazí Mikuláš do Sálu pod kostelem. Odpoledne se náš dárný svatý přemístí do Otevřeného klubu ORC. V obou případech bude…
Zobrazit Připravujeme  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...