Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Kroužků máme moře a ty ceny? Ach můj Bože! Nabídka kroužků na příští školní rok právě startuje. Vedle stálic najdete i několik novinek jako jsou Mediální Všehochuť, Zajímavá…
Zobrazit Připravujeme  
Jednu sobotu se u nás schází rodiny, druhou farníci. Podívejte se na krásné fotky z odpoledne plného zábavy, jídla, mezigeneračního dialogu a také děkování Bohu a všem lidem,…
Zobrazit Stalo se  
Space byl tentokrát OUT. Co to znamená? Evidentně snídání poslepu ve sklepě následované paralympiádou a završené stínovým divadlem. Víc v rozhovoru z první ruky a ve fotogalerii z…
Zobrazit Stalo se  
O prázdninách jsme se rozloučily slovy: „Vezmi si mapu. Naplánuj cestu. Nadechni se. A běž!“ A tak jsme si tato slova připomněly a vyrazily jsme. Jaké bylo potáborko Na vrchol?…
Zobrazit Stalo se  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...