Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Tradiční listopadová Martinská slavnost se po roční pauze vrací k tradičnímu formátu. Martin na koni, i když ne vždy na bílém, rohlíčky, divadlo, zpívání a lampionový průvod. To…
Zobrazit Připravujeme  
O víkendu to u salesiánů v Žabinách vařilo. Přespávačka v duchu francouzské kuchyně přilákala na dvacet dětí a na jejich výtvorech si pochutnali i samotní rodiče. Podívejte se,…
Zobrazit Stalo se  
Víkendová Cesta z města byla plná zážitků. Kulturní, gastronomické a přírodní krásy hlavního města stály za to. Pokud jste v tom nebyli s námi, podívejte se aspoň na obrazové…
Zobrazit Stalo se  
Otevřený klub ORC se v úterý 12. 10. znovu rozhoupal do různých tanečních figur. Patnáct tanečníků a tanečnic ve dvou věkových kategoriích se utkalo o super ceny. Podívejte se,…
Zobrazit Stalo se  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...