Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Někdo mluví, někdo zpívá, někdo se toulá. Jsou různé cesty jak dojít ke štěstí. Třeba na stromě, zvlášť když v tom má prsty, nebo spíš nožky, dřevěná beruška, která chodí. Ne, to…
Zobrazit Stalo se  
Co to bylo za kocábku? Jaký měli vítr? Nevíme. Za to si můžeme být jisti, že ta plavba stála za to. Vodili po palubě slepé, zpod hlubin na ně vykoukla víla a občas narazili na…
Zobrazit Stalo se  
Krajina plná dobrodružství, svobodné nebe a pod ním smečka vlčích dětí. Dovádějících, tvořících, zažívajících své poprvé na několik způsobů. Takový byl týden v Rampíru, kde vlci…
Zobrazit Stalo se  
Nadšení a kreativita zaplnily prostory salesiánského mediálního tábora, který se konal v malebném prostředí Brna-Žabovřesk. Mladí tvůrci ve věku od 13 do 18 let se sešli, aby…
Zobrazit Stalo se  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...