Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Dlouhá léta Hejbaly kostrou mladší ročníky, ale letos bylo všechno jinak. Ve středisku se na několik dní uhnízdila skupinka mladých fachmanů na pořádný SummerJob. Podívejte se,…
Zobrazit Stalo se  
Smršť byla tentokrát všude. V pravěku, u Římanů, ve vikingské kuchyni, v Grand Canyonu, dokonce i v rumunském ghettu. Všechno mělo své mouchy i světlé stránky, ale nakonec jsme…
Zobrazit Stalo se  
Když rytíři dorazí do Žabin, je z toho příměšťák, jak má být...
Zobrazit Stalo se  
Jako každý rok, je tu začátek července a to znamená jediné, Severskou sekeru, i když letos trochu netradiční…
Zobrazit Stalo se  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...