Slovenská kuchyně chutná!

22. 10. 2018 Stalo se  

Kdo se přihlásil na přespávačku s vařením o druhém říjnovém víkendu, netušil, že se ještě v pátek večer zúčastní konkurzu na kuchaře do nové tatranské restaurace. Konkurzem prošli všichni a v sobotu se k práci postavilo čelem celkem pět kuchařů a čtrnáct kuchařek.

Víte, co to jsou kremeše? Všichni účastníci přespávačky už o nich mají jasnou představu. Výborné bylo i kynuté těsto od babičky Rybárovej! A nejlepší na tom bylo, že jsme si z něj mohli dělat tvary, jaké se nám líbily. Halušky jsou také super, ale je s nimi práce! Zkuste si to někdy: oškrábat brambory pro dvacetpět lidí :)

Kapustnici a všechno ostatní nám pochválili i rodiče a další příbuzní, kteří přišli v sobotu odpoledne ochutnat, jak se nám to všechno podařilo, a poté si odvedli své ratolesti domů.

Přestože jsme měli plno práce, zvládli jsme si zahrát i nějakou hru a vytvořila se z nás dobrá parta.

Díky všem zúčastněným za spolupráci!

Majka Tkadlecová

Vyhledávání v článcích

Nejnovější články

Vánoční prázdniny jsou na spadnutí. Podívejte se, jak dlouhé si je letos uděláme a jak přesně se dotknou pravidelných aktivit. Něco málo si řekneme také o 2. pololetí, jehož start…
Zobrazit Info  
Na začátku jich bylo dvanáct jako apoštolů. Přijeli se zklidnit v uspěchaném a hektickém adventu. Přijeli poznávat jeden druhého i radost ze života. Přijeli na duchovní obnovu...
Zobrazit Stalo se  
Nenadálá událost ukončila staletí dohadů. K brněnským salesiánům se v pátek nastěhoval Sněžný muž. Jak k tomu došlo a za jakým účelem se stáhl do jihomoravských nížin, si přečtete…
Zobrazit Salesiánský satir  
Mikuláš dorazil do ORCu a vzal s sebou i své pomocníky, aby zakusili taky trochu srandy. Vzešel z toho zápas čertovských křížků a andělských svatozáří, který si nakonec užili…
Zobrazit Stalo se  

Otevírací doba

Pondělí 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Úterý 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Středa 08:30 – 12:30  14:00 – 19:00
Čtvrtek   08:30 – 12:30  14:00 – 18:00
Pátek 08:30 – 12:30  14:00 – 18:00

Salesiáni v ČR

Užitečné informace

  Prosím čekejte...